sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Kesäunelmia ja herkullisia terkkuja äidiltä!

Tässä taas megapostia meiltä! En ole paljon malttanut koneelle viikkoon istahtaa.. Heti töistä päästyä on aikaa vietetty ulkona iltamyöhään asti. Nautittu lämmöstä ja kesästä. Unelmoitu ja suunniteltu. Nautittu vaan..
Nyt ilmat ovatkin sitten koleammat, mutta kyllä se taas lämpenee. Uskokaa pois! :)
Tänä kesänä on tarkoitus rakentaa pihan puolelle iso kunnon terassi. Nämä meidän betoni rappusetkin saavat samalla puuverhoilun. Odotan sitä kovasti, vaikka ei näissäkään mitään vikaa ole..mutta puiset tuntuvat tietty paljon kivemmille.

Terassi tulee samalle tasolle kuin veranta.. eli korkealle, noin 2,3 metriä irti maasta. Terassin alta on käynti pajaan ja saunaan. Näitä rappusia taloon siis on yhteensä 8 kpl. Ja kyllä vain..tuo "kaunis" kaide saa terassin myötä lähtöpassit ja tilalle uusi puinen nätti kaide. Mie en laita hanttiin ollenkaan!! Sanon iloisesti tuolle rautaputkelle "heippatihei"!!!

Kranssikin on saanut kesäisen asun.. kauniin sävyisiä paperinarukukkia.

Tuon hassun värisen oven takana on tämä meidän veranta. Tykkään kovasti tästä tilasta ja näin kesällähän tämä on kuin yksi huone lisää. Yhtenä päivänä meinasin raahata jopa ompelukoneeni tänne, mutta en sitten kuitenkaan :) Tuossa oikealla on vielä reilu tila Tildan vaunuille. Terassi siis rakennetaan niin, että tuohon oikealla olevaan ikkunaseinään puhkaistaan käynti suoraan terassille, lasisilla pariovilla. Itse taloon menevä ovi on tuossa vasemmalla, joka ei nyt kyllä näy kuvassa.
Tuolla ikkunan takan komeilee vielä nuo rakennustelineet kun talo on saanut toisen kiekan maalia..onneksi mieheni on purkanut ne tänään pois :)

Näitä vanhoja tooleja löytyi talostamme yhteensä 7 kpl, kun tämän ostimme. Osan niistä olen kunnostanut ja osa ovat ihan vaan näin koristeena ja laskupintana. Kaikki kylläkin ihan käyttökelpoisia.
Viikko kun oli niin älyttömän lämmin, niin pihalle tapahtui hetkessä ihmeitä. Luumut, omenat ja kirsikkapuut ovat kaikki täydessä kukassa! Yleensä ne kukkivat pienissä sykleissä niin että ekana kauniit kukat saavat luumut, sitten omput ja lopuksi kirsikat. Mutta nyt jostain kumman syystä pamahti kaikkiin kerralla! WAU!!

Viime viikolla toi postipoika jotain aivan tosi HERKULLISTA!! Rakas äitini oli taiteillut tällaisia ihastuttavia nappeja... aivan syötäviä! Enkä meinaa malttaa odottaa, että pääsen näitä ompeluksissani käyttämään.

Noista sydämen muotoisista napeista tulee varmasti hauskan näköisiä..vähän niin kuin ketun päitä! :)

Äitini oli laittanut pakettiin myös ihanan raikkaat keittiörätit bambulangasta. Isompi minulle ja pienempi Tildalle tietty..pitäähän se oma rätti olla, jotta voi minun perässä tulla ja luutuilla, kun ei äiti osaa tarpeeksi tarkasti ottaa :)

Näitä kesäisiä paperinarukukkia äiti lähetti jo aikaisemmin useissa eri sävyissä. Tuossa kesäisessä kranssissa näitä olikin muutama. Ovat mielestäni tosi kauniita esim. kattauksissa, verhoissa, korteissa, hiuksissa jne..ihan melkein missä vain!

Täällä on kuulkaas taiteiltu! Tilda on kovasti innostunut sormiväreistä..no kukapa kaksi vuotias ei olisi!!?? Onhan se niin hauskaa! Tahtoisi koko ajan maalata ja mikäpä siinä. Mukavaa kun innostuu..ja mulla hyvä syy sotkea maaleilla itsekin siinä samalla :)

Lauantaina oli tytön muskarin kevätnäytös. Teemana oli kansainvälisyys ja eri kulttuurit. Me oltiin inkkareita! Tein Tildalle asun miesten xl kokoisesta T-paidasta ja hyvin toimi. Näkyy kuvassa kyllä tosi heikosti..mutta siis vähän saksia, saumuria ja kangastusseja ja avot. Ensiksi mietin josko oltais eskimoita, mutta luovuin ideasta helteiden takia. Olis saattanu olla aika kiukkuinen keikka eskimon asussa :) Inkkarilla meni näytös hienosti ja syksyllä taas sitten muskarointi jatkuu.

Jos on sormivärit hitti, niin on kyllä saippuakuplatkin. Moooonta kertaa päivässä tulee käsi ojossa pyytämään "äiti, lissää kuplavettä", kun puolet on puhalleltu ja puolet kaatunut pihanurtsille.

Voi että toivon, jotta kesästä tulisi lämmin. Niin lämmin kuin joissain ennusteissa on luvattu. Vettäkin toki toivon välillä, jotta pysyy luonto vihreänä ja raikkaana. Voitaisiin hörppiä mummun mehua ja olla nassut hiekassa ihan koko kesä!! Kuvassa takana näkyy Tildan serkkutyttö naapurista.. ihana punaposkinen ilopilleri :)
Tildakin täytti viime torstaina 2 vuotta. Itsellä tekee vaikeuksia uskoa sitä tosi asiaa..aika menee älyttömän nopeasti! Synttäreitä juhlitaan tulevalla viikolla torstaina ja sunnuntaina. Ensin kavereiden kesken ja sunnuntaina sukulaisten kanssa. Tulossa hauska viikko siis! Ompeluksiakin tiedossa reilusti..
Oikein mukavaa alkavaa viikkoa kaikille ja jälleen on lukijapaneliin ilmaantunut uusia lukijoita.
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!!














10 kommenttia:

  1. Kaunis tuo teidän veranta ja varmasti mitä ihanin paikka kesällä! Tuollainen on minunkin haavelistalla... Ja punainen puusohva on aivan ihstuttava! Samoin nuo napit, tosi nameja!!! Kivoja kesäpuuhasteluja siellä teilläkin. =)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana emalihinkki ensimmäisessä kuvassa ♥

    Terassista tulee varmasti ihana! Meilläkin terassin teko oli iso urakka. Sekin on korkealla maasta. Ei tosin noin korkealla kuin teillä tulee, vaan noin metrissä korkeimmalta kohdalta.

    Oletpa saanut kivaa postia äidiltäsi. Nuo paperinarukukkaset ovat aivan ihania!! Niistähän keksisi vaikka mitä :)

    Voi kun ihastelen taas teidän sisustusta. Varsinkin tuo puusohva on mahtava!

    Täällä on omenankukat vasta tulollaan. Puu on täynnä vaaleanpunertavia isoja pallukoita jotka toivottavasti aukenevat aivan pian. Meillä on yksi iso ja vanha omenapuu mutta viimekesänä istutimme 6 lisää joista osassa on jo kukkia. Innolla odottelen joskus sitä omenapuutarhaa jonne voi puiden kukkiessa mennä piknikille ♥

    Samoista pikkupuuhista meidänkin tyttö innostuu. Täytyypä ostaa saippuakuplavehkeet! Viimevuotiset taitaa olla jossain hyvässä tallessa kun ei löydy :D

    VastaaPoista
  3. Oi kuinka ihana talo!

    Tuollaisesta täälläkin haaveillaan viikonloppupaikaksi, jota saisi kunnostaa pikkuhiljaa. Ottamasi valokuvat on todella hienoja:)

    VastaaPoista
  4. Mitä ihanuuksia toisensa jälkeen. Teillä on kaunis sisustus! Voi vain kuvitellaa kuinka hieno talostanne tulee kun tuon kaiken remontin teette.

    Nuo napit ja kukat ovat myös mahtavia noissa kerkullisissa väreissään! Puhumattkaan suloisista pojistanne ;)

    VastaaPoista
  5. Ihania noi paperikukat.Itselläkin on toi teline millä niitä tehdään,mutten ole vielä paperinarusta kokeillut.Pitääpä kokeilla..niitä voi hyvin hyödyntää eri paikkoihin ja niin kesäisiäkin.Onko noi napit tehty siitä gernitmassasta?ihania ovat.ja aivan ihana veranta..tykkään myös tuosta teidän oven väristä :)

    VastaaPoista
  6. Niin kaunis veranta teillä!
    Ja voi mitä kaikkea ihanaa äitisi on taiteillut ja lähettänyt. Nuo napit olivat aivan ylisöpöjä!

    VastaaPoista
  7. Onpa herkullisen värinen ovi!Ja ihana veranta.Ja niin nätti pieni intiaani.Ja ihania nappeja.Ihana taitaa olla ainoa sana jota nyt osaan käyttää.Toivottavasti kesäsäät jatkuu niin pääsee taas kuplia puhaltelemaan,meillä täällä idässä ainakin on viileää ja sateista nyt.Mutta luonto tykkää vesilastista..

    VastaaPoista
  8. Kiitos ihanista kommenteista <3 Aika moni mainitsi tuon punaisen puusohvan ja unohdinkin mainita, että sekin löytyi täältä talosta, kun tämän ostimme.. se vain oli hiukkasen heikossa kunnossa, mutta ei muuta kuin kunnon hiontaa ja maalia ja hyvä tulee :)
    Onni: Juups, gernitmassasta äitini on nappeja tehnyt. Olisi itsekin hauska kokeilla. Kaikissa sateenkaaren väreissä!! :)
    Sanna: Minun piti monta kertaa lukea viimeinen lauseesi kommentistasi "suloiset pojat".. ja ihmettelin, että missä täällä poikia on :) Kuvissa siis on Tilda ja takana yhdessä kuvassa Tildan serkkutyttö.. Hah, saatiin makeat naurut miehen kanssa! Kieltämättä esim. tuosta inkkari kuvasta ei kyllä voisi sanoa onko siinä tyttö vai poika! Hassu juttu ja täällä ei siis missään nimessä loukkaannuttu :)

    VastaaPoista
  9. Aivan matkallahan tässä luuli käyneensä,kun oli niin hyvä postaus. Meininki on parasta minusta näissä blogeissa ja se on teillä kohdallaan!

    VastaaPoista
  10. Rohkea veto maalata ulko-ovi violetilla....mutta USKOMATTOMAN KAUNIS SIITÄ TULI!!

    VastaaPoista

Kommentoimalla teet minut hyvin iloiseksi!