maanantai 30. elokuuta 2010

Ihana projekti..

Sain kunnian tehdä kastepuvun ystäväni vauvan ristiäisiin. Toiveena oli pellavasta tehty puku.. ja voi että se oli mielestäni ihana idea. Pellava on niin kaunista! Toiveena oli yksinkertainen puku, jollain pienellä extralla. Aika lailla vapaat kädet sain ja puku jäikin omistajilleen täysin ylläriksi, nimittäin tämä valmistui viime keskiviikkona ja torstaina sen postitin Rovaniemelle..ja lauantaina oli ristiäiset :)
Kovasti tykkäsivät onneksi!!


Mallin kanssa mietiskelin tovin.. ei saanut olla "hörhelömäinen", ei liian kruusattu, ei kuitenkaan ihan vaan kaapu..ja tämä meni pojalle, vaikka ei kait pojat ikinä niin kovin poikamaisilta näytä kastekoltussa :)

Löysin aivan ihanat puiset napit eräästä kangaskaupasta, jotka sopi mielestäni puvun henkeen täydellisesti. Tuollaiset karun ihanat..

Helmaan kirjailin ihan tavan pistoilla ja vapaalla kädellä eri muotoisia "kukkasia".. Ideaa ja ajatusta näihin hain lempparikirjastani, Jujusta.

Selkä puolelta puku kiinnitetään vain yläselästä kahdella puisella napilla. Puku on enemmänkin siis sellainen kaapu..vai mitenkä sen nyt sanois. Eikös nää puvut aika usein ole juurikin tällaisia avonaisia selästä?

Tässä vaiheessa voisin pahoitella HUONO laatuisia kuvia!!! Kamerani laturi oli hukassa jonnin aikaa ja jouduin käyttämään iän ikuisen vanhaa digi pokkariani.. Tuo laturi löytyi onneksi toissa päivänä Tildan salkusta, lelulaatikon pohjalta :)

Tilauksesta olen tehnyt myös tämän omppu-pomppu paidan.. Paita meni samalle, suloiselle L pojalle, kuin tuo aikaisemman postauksen helikopteri paita. Vähän laittelin reilummat resorit ja helmaan myös, jotta saatiin aikaiseksi vähän sellaista college paita fiilistä!

Ja Tildalle setti syksyyn.. Pingviini tunika Hannah kaavalla ja velour pöksyt prässeillä kaveriksi. Tuo pingu kangas on jotain niin herkullista, että voihan pojat!

Tässä vielä setti tytön päällä. Lahkeissa kunnon resorit ja vyötäröllä myös. Tämän parempaa kuvaa en kertakaikkiaan tuosta ikiliikkujasta saanut.. ja vieläpä sillä surkealla pokkarilla :)

Olen saanut myös mieltäni lämmittävän tunnustuksen! Kiitos Minnariitta!! Tämä antaa taas lisäpotkua ja intoa uusiin tempauksiin..
Ja seitsemällehän tämä käsittääkseni tulisi jakaa..voi pojat! En mie ossaa päättää!! Ihania blogeja on niin paljon! Jatkakaa KAIKKI samaa rataa :)

-Lapinka-

23 kommenttia:

  1. Aivan ihana tuo kastemekko ja kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan.
    Ja tuo pingviinitunika on kyllä mahtava. Pitänee itsekin hankkia kangasta kun näyttää niin hienolle :)
    Enkä kyllä kuviakaan huonoksi sanoisi, pahempiakin olen nähnyt...
    Nimimerkillä "Odotan uutta digijärkkäriäni kuin kuuta nousevaa" ;)

    VastaaPoista
  2. Upea maahishenkinen puku. Todellakin! Miten teit prässit pöksyihin, ihan uus juttu mulle.

    VastaaPoista
  3. Jestanpoo!! Ihan mieletön kastepuku, kaunein koskaan näkemäni. Yksinkertainen mutta silti yksityiskohdiltaan lumoava.
    Pingu kangas on kaunis ja tunika malliltaan mukavan näköinen. Olet taitava ompelija.

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana kastepuku! Meilläkin oli pienellä aikanaan minun ja sisarusteni vanha pellaivainen puku juhlassaan. Kyllä pellava on vaan yksi maailman ihanimmista ja kauneimmista materiaaleista! Ja täälläkin yksi, joka ottaisi mielellään tuota Pingua kotiin! Pitänee tilailla joku kerta =)

    VastaaPoista
  5. Ihana kastepuku! Niin kaunis ja yksinkertainen! Ja tuo pingviinisetti on ihan täydellinen...

    VastaaPoista
  6. Aivan mahdottoman kaunis kastepuku. Olen sanaton..

    VastaaPoista
  7. Todella kaunis kastepuku! Ihania yksityiskohtia, varsinkin loistava idea nuo kirjailut helmassa. :)
    Tildan pingviinitunika on myöskin hurjan söpö! Todella upeat värit... Kyllä sie osaat!! :D

    VastaaPoista
  8. Kaunis kastemekko! Ihanan perinteinen sekä tarpeeksi yksinkertainen ja silti persoonallinen.

    VastaaPoista
  9. Todella kaunis kastemekko! Yksinkertaisen tyylikäs, silti juhlava. Upea!!

    VastaaPoista
  10. Todella kaunis, erilainen kastemekko.

    VastaaPoista
  11. oi että miten IHANA, tyylikäs ja klassisen kaunis kastemekko <3 Ja ihana tunika&housut!!
    Muutenki kaikki blogissasi esitellyt työt on tosi taitavia ja nättejä...

    -Anskuli

    VastaaPoista
  12. Ihana kastemekko! Minullekkin kelpaisi, ei olekyll käyttäjää siihen siis mekkoseen! Muutakin kivaa oot ommellu taasen!

    VastaaPoista
  13. Todella upea kastemekko, vautsi!!
    Pingviini-kuosi on tosi söpöä.. täytyy varmaan hankkia sitä meidän poitsujen paitoihin.

    VastaaPoista
  14. Kaunis mekko ihastuttavilla yksityiskohdilla maustettuna.

    VastaaPoista
  15. Upea kastemekko.Ja pingviinikangas tosiaan on mainio,sormet syyhyäis jo tilailla taas vaikka mitä mutta rahapussissa ei ole ku pölyä joten odotellaan :)

    VastaaPoista
  16. Hei! Ihana kastepuku pojalle, ei liian kruusattu yksinkertaisen juhlava UPEA!!!

    VastaaPoista
  17. Voi nyt mie kyllä ihan oikeasti PUNASTUN täällä!! Kiitos niin paljon ihanista kommenteista kaikille teille <3 Onhan se aina mieltä lämmittävää kuulla, että muutkin tykkäävät, eikä vain itse :) Carula Q: Nuo prässit pöksyihin teen ihan vaan taittaen housujen etukappaleet "puoliksi" nurjat puolet vastakkain ja siitä sitten surruuttelen ompelukoneella taitetta pitkin, ihan reunasta. Eli tehdään tiestysti ennen kuin housut kootaan ja etukappaleet ovat vielä irrallisina :)

    VastaaPoista
  18. Oi oi kertakaikkisen kaunista taas! Ihastuttava kastepuku! Ja taas ihania värikkäitä vaatteita! ♥

    VastaaPoista
  19. Todella kaunis kastemekko! Ja pingviinipaita on ihana.

    VastaaPoista
  20. Löysin ensimmäistä kertaa tieni blogiisi ja ihastuin tähän tuotokseen heti. Siitä on kauan, kun viimeksi olen nähnyt yhtä kauniin kastemekon!

    VastaaPoista
  21. ihania vaatteita, tuo kastemekko on upea! =)

    VastaaPoista

Kommentoimalla teet minut hyvin iloiseksi!