perjantai 4. kesäkuuta 2010

Rrrrakastuin päätä pahkaa..

näihin ihaniin!!! Muutama päivä sitten käveleskelin töistä kotiin ja päätin poiketa paikallisella kirpparilla. Ja onneksi menin.. siellä kohtasin nämä ihanat, lasiset kulhot ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä :) Todella harvoin oikeasti ihastun johonkin niin kuin näiden kohdalla kävi. Tykkään kovasti herkästä, lähinnä pastellin sävyisestä lasista ja tällaista sävyä mulla ei vielä ollutkaan.
Setissä on siis iso kulho ja 6 kpl pienempiä. Niin näen sieluni silmin kuinka me näistä sitten syömme jäätelöä uudella terassilla, jahka se valmistuu.. aurinko paistaa, linnut laulaa ja jäätelö sulaa!! :)
Mulla ei oo mitään hajua mikä tämä setti on? Mikä valmistaja ja minkä maalainen tää edes on?? Kertokaa joku ihmeessä, jos vain on tietoa..ei varmaankaan mikään arvo setti ole, mutta ei sen väliä. Pääasia, että on nätti!

Ja jos on sormivärit täällä hitti, niin on kyllä muovailuvahatkin! :) Nam mitä sävyjä


Nyt mie lähen nukkumaan! Kävin eilen kosmetologilla ja lupasin "hoitajalle", jotta tästä lähtien nukun yöni. Paha tapa kun on huudattaa noita ompelukoneita öiseen aikaan :)
Mukavata viikonloppua kaikille!


12 kommenttia:

 1. Aivan ihanat astiat!Tulee jotenkin syreenit mieleen.Alkuperästä en kyllä osaa sanoa mitään mutta tärkeintä että sykähdyttää.

  VastaaPoista
 2. Kauniita kulhoja :) Kelpaisi minullekkin! Jotenkin ovat tutun näköisiä, mutten osaa kyllä sanoa mistä..

  VastaaPoista
 3. täällä kans koneet huutaa öisin. menin viime yönä nukkumaan klo 5.. 0_o :D

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniit lasi-astiat! Mullakin tuli ihanat syreenit mieleen nista :) Ja on muuten tosi herkun väriset muovailuvahat!

  VastaaPoista
 5. Oi, meidän mummolla on juuri noita samoja lasiastioita ja mikäpä muu niistä tulee mieleen kuin kesä, jätski ja mansikat :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin rakastuin noihin sinun astioihin, ihanat:)

  VastaaPoista
 7. Ohoh, onpas kauniita astioita :)

  VastaaPoista
 8. Hei!

  Kaunis kulho + 6 kappaletta jälkiruokakulhoja on Riihimäen Lasin tuotantoa, sarjan nimi on Nina ja suunnittelija Eero Rislakki.

  Valmistusajankohta suurinpiirtein 70-luvun alkupuolella ja/tai puolivälin paikkeilla. Sarjaan kuuluu myös neliskanttinen kulho, en ole varma onko muita osia, Rislakki suunnitteli sarjoihin sopivia pulloja usein lisäksi.

  Sarjaa kaupitellaan usein Huutonetissä Mäntyharjun Lasin tuotantona, erehdys on ymmärretävä, koska Eero Rislakki suunnitteli myös em. lasitehtaalle.

  Todella kauniin setin olet löytänyt :) Arvoa en osaa arvailla, ehjä setti eli puoli tusinaa kippoja kulhon kera lisää aina arvoa, mutta jostain syystä Rislakin suunnittelemat esineet eivät ole samoissa hinnoissa - ainakaan vielä - kuin jos vertaa vaikkapa Stillin Grapponiaan.

  Kiva blogi sinulla, rekkaudun nyt samantein lukijaksi (ei ole omaa blogia) ja toivottavasti tästä vastauksesta on jotain iloa :)

  VastaaPoista
 9. 25.9.2013
  Jälkijättöinen lisäys edelliseen kirjoitukseen. Eero Rislakki suunnitteli samoille muodoille lasistot, joissa kuviointi lasin pinnassa vaihteli - kuvassanne nähtävän kuvioinnin mukainen lasiston nimi on Nina, kaksi muuta olivat Katja ja Lara, joita lasistoja valmistettiin vuosina 1968-1971 Mäntyharjun Lasilla lyijypitoisesta kris- tallista. Mäntyharjun Lasi teki konkurssin, tuotanto loppui, ja em. lasimallitkin myytiin useaan kertaa etenpäin päätyen Riihimäen Lasin omistukseen, missä em. lasistojen tuotantoa jatkettin lyhyen aikaa 1970 -l. alussa, edellenkin puristekrista-llista.

  VastaaPoista
 10. http://elma.elka.fi:9001/preVALa6.po?ARK_TUNNUS=3798&ARK_TUNNUSQRY=3798&VAL_KUVATUNQRY=36&MONESQRY=1&event=Refresh

  VastaaPoista

Kommentoimalla teet minut hyvin iloiseksi!